Barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar

Varför ska man satsa på en analog klocka till sina barn?

Visst vore det bra om våra barn och ungdomar kunde släppa sina mobitelefoner ibland? Alla vuxna talar om hur svårt det är att få kontroll över barnens mobilintresse, eller kanske man skulle säga mobilbehov. Men, vad gör vi för att lösa problemet?

Att locka barn och ungdomar in i ett mobilberoende är en målsättning av några av världens största bolag. Det låter fruktansvärt, men det är sant. Vet ni att Steve Jobs, grundaren av Apple, förbjöd sina barn att använda iPads? "De är alltför beroendeframkallande", tyckte han.

Om man roar sig att titta runt omkring på en buss-station, flygplats, tågstation eller tunnelbana - ja t o m på restauranger eller folk som är ute och promenerar - då ser man samma sak; hukade huvuden med lysande mobiltelefoner i händerna... Tror ni att det är bra?

Anders Hansen, läkare, psykiater och författare till bl a Skärmhjärnan skriver såhär:

"Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!"

Så, vad ska vi då göra? Varför spelar valet av klocka till ett barn någon roll? Ja, det gör det.

Så, varför ska barnklockor vara analoga?

Många föräldrar letar idag söker efter sk smartphones till sina barn. Man lockas av att man på ett enkelt sätt kan ringa till barnen och prata med dem. Kanske för att det är kul. Eller kanske bara för att man vill säga åt dem att gå hem. Man kan skicka meddelanden till dem, och barnen kan lära sig att fotografera och skicka hem och i vissa fall till vänner. Det låter ju som något kul, "man blir lite vuxen". Men, egentligen påbörjar man som förälder inlärningen till det mobilberoende som man alldeles säkert inte kommer tycka om efterhand som barnen växer upp!

Ska man lära barnen att alltid vara uppkopplade? Mår de bra av det? "Nej", säger Anders Hansen.  Läs hans bok, "Skärmhjärnan". Otroligt intressant! Läs även mer här.

Därför ska man inte köpa en smartphone till sitt barn! Satsa på en riktig analog klocka till barn istället! Försök fördröja implementeringen av det ständigt uppkopplade livet. Det är det bästa för barnens välmående.

När ska man köpa en klocka till barn?

Barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar är en bra present! Under barnens första tre år  skolan ska de lära sig mycket. Man ska bl a lära sig alfabetet, läsa och skriva. Vi föräldrar brukar stötta fantasin och skapa en fin stund kring böcker genom att läsa på kvällarna. Men, har ni tänkt på hur ofta man suttit med sina barn och jobbat med klockan? Har barnen ens en klocka tillgänglig? Hur många analoga klockor har ni föräldrar synliga hemma? Vad gör vi föräldrar för att hjälpa våra barn att lära sig klockan? 

Det är därför vi finns - Torekovs barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar är pedagogiska och tydliga.

Kvalitet

Barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar från Torekovs är skapta för barn. De är från början byggda för att passa barn och barns mindre handleder. Klockans boett är gjuten i det finaste stål som finns, 316L stål, ibland kallat kirurigiskt stål. Men, hur bra stål det än är så innehåller det ändå nickel.  Därför är alla barnklockor från Torekovs utrustade med Hypoallergent Titan som det material som har kontakt med huden.

Kronans plats är flyttad så den inte kan skava in i ovansidan på handen. Klockarmbanden är av mjukaste nato (tyg) med riktiga spännen, äkta läder eller den finaste mesh som går att köpa.

Det ska vara roligt att bära sin klocka, då blir det också lättare att lära sig den! Barn vill gärna ha vad storasyster, storebror, större kompis, mamma eller pappa har. Man vill känna sig stor.

Känner sig barnet fin i sin klocka så kommer det att använda den. Barnklockor från Torekovs är jättefina!

För att underlätta för barnens inlärning av klockan är det lämpligt att barn får sin första analoga klocka någon gång i anslutning till förskolan. Det är ett enkelt sätt att stötta barn och barnbarn - men också en mycket trevlig gåva att ge och något som är speciellt att få!

Kan mammor köpa en Torekovs?

Vi har fått frågan; "Ni gör så underbart fina klockor, men varför pratar ni så mycket om barn och barnklockor? Jag har ju köpt en Torekovs Pärlhamn och älskar den"

Klart att Mammor passar perfekt i en Torekovs Pärlhamn! Men, upprinnelsen till Torekovs är att det inte fanns någon riktigt fin klocka till barn. Och barn behöver ha en riktig klocka. Så därför fokuserar vi på det. 

Torekovs barnklockor och klockor för ungdomar - en fin present!

Alla klockor från Torekovs levereras i fina askar där klockan ligger på en liten vit läderkudde. Klockorna är personligt genomgångna av personalen i Torekov och de är inslagna i silkespapper när de kommer.

Köp en Torekovsklocka till ditt barn eller barnbarn - det är en fin present som de kommer att ha mycket glädje och nytta av!