Klocka rosé från Torekovs, för många en favoritklocka

Klocka Rosé från Torekovs

Klocka rosé från Torekovs barnklockor och klockor för ungdom är för många den mest exklusiva klockan de kan hitta.

Det är så trevligt att Torekovs erbjuder en palett av guld, silver, svart och rosé på sina barnklockor. ”Det ska finnas en favoritklocka till alla”, säger dem. Men, det är något speciellt med rosé klockor… De har liksom känslan av guld, men ändå lite bus och speciell finess.

Alternativa klockarmband

Rosé och vitt är en galet fin kombination. Man kan hos Torekovs välja många olika färger på klockarmbanden som finns i tyg (sk nato), äkta läder och finaste mesh. Väljer man att köpa just en roséklocka så kan man bara välja vitt eller svart tygband, eller vitt äkta läder. Det gör att alternativen är färre, men kanske just därför lite extra exklusiv?

Barnklockor i rosé finns i båda storlekarna 28 mm och 33 mm. Är man finurlig och lite äldre barn, ungdom så är bästa köp att satsa på en Torekovs Pärlhamn i rosé. Det är nämligen enda sättet att komma åt det mjukaste meshband jag haft på armen. (Det som är signifikant för Pärlhamn)

Mitt favoritval

Jag har själv valt en Torekovs Pärlhamn roséklocka till mig. Jag hade köpt en 28 mm barnklocka i rosé till dottern tidigare, men när jag såg den så beställde jag en 33 mm rosé Pärlhamn och den var verkligen supersnygg! Det var en jätteenkelt att ställa om klockarmbandet, och jag har inte särskilt smala handleder.

Kvalitetsklocka!

Det är unikt att kunna köpa en barnklocka där man varit så noga med valet av material.

Att kunna köpa en barnklocka med äkta, homogent safirkristallglas är ju fantastiskt. Barnen kan åka hur mycket rutschbana de vill och skrapa i sidorna, glaset kommer vara lika repfritt när de själva blir vuxna som när de just fått sin klocka i rosé..

Torekovs har valt att sätta en Titanundersida på alla deras roséklockor. Det är unikt bra. Hur många har det idag? Jag tror att Breitling har det på några klocktyper, men inte många andra. Men Torekovs klocka i rosé har det också minsann! (Ja, och alla andra klockor från Torekovs också)

2 år Garanti

Alla klockor för barn och ungdomar från Torekovs har 2 års Garanti. Det är bra. Det är tryggt att veta att sin present tål att användas.

Fri Frakt

Barnklockor från Torekovs har fri frakt inom EU. De har inte de billigaste klockorna, men de finaste och av bästa kvalitet. Då känns det bra att de inte tar betalt för frakten.

Jag kan bara säga att våra klockor är superfina. Dottern blev överförtjust när hon fick öppna sin presentbox och vi får mycket beröm över våra matchande klockor! 

(Tack till Artikel från Jenny Bengtssons blogg)

Exklusiv barnklocka i silver från Torekovs armbandsur för barn

Klocka Silver från Torekovs

Klocka silver från Torekovs till sitt barn eller barnbarn – det är en superfin och klok present!

Det är inte lätt att hitta en bra present till barn nu när det börjar nalkas mot Julafton. Visst känner ni att man ibland vill hitta något speciellt? Något som barnen kan ha kvar som minne.

Vi har ett jättebra förslag!

Köp en riktigt fin exklusiv analog klocka från Torekovs barnklockor! Klockorna är extremt välgjorda med bara de bästa materialvalen. De är toppensnygga likväl som klassiska!

Många barn och ungdomar tycker om Torekovs klockor i guld och rosé. Förmodligen för att det ser lyxigt ut. Vi tycker att klockorna i silver är lika lyxiga! Kanske något mer sobert, men för många helt perfekt!

Bra kvalite är viktigt – klockans undersida

Torekovs klockor för barn är gjutna i det finaste stål man kan uppbringa, sk 316L stål. Många kallar det kirurgiskt stål för att det är det stål som används till medicinska instrument. Men, även om de använt det bästa man kan ha så väljer Torekovs dessutom att sätta 100% Titan på undersidan. Detta för att allt stål innehåller Nickel. Så för att säkerställa att inga barn kan utveckla Nickelallergi använder man på Torekovs barnklockor hypoallergen Titan. Dvs, alla klockor silver från Torekovs har en allergifri undersida.

Bra kvalite är viktigt – klockans glas

Visst är det roligt när saker är nya och de blänker. Men, visst är det tråkigt när produkter snabbt tappar lyster, eller glas blir repiga!

De allra flesta klockorna på marknaden, även till vuxna, har glas av mineralglas. Det är i princip plast. När man tänker på det så förstår man då också varför glas till t ex klockor är så väldigt känsliga.

De finaste klockorna man kan köpa, exempelvis Breitling, Rolex eller IWC, har glas av safirkristall. Det är ett så hårt glas att enbart diamant motsvarar dess hårdhet. I princip är det omöjligt att repa safirkristall.

Alla klocka Silver, och alla andra Torekovs barnklockor och klockor för ungdomar, har homogent safirkristallglas.

Bra kvalite är viktigt – vattentålighet

Många av de absolut mest framgångsrika företagen som säljer klockor till vuxna har valt att ha en vattentålighet på 3 ATM. Man har då möjlighet att göra klockan riktigt tunn. Men, de klockorna tål i princip inte att ha på sig när det regnar ute.

Det finns också vuxenklockor som är gjorda för djupdykning, vilket är en superhäftig aktivitet – men klockor till barn kanske inte behöver vara gjorda för det?

Torekovs har valt att ha en vattentålighet på 5 ATM. Det innebär att ett barn kan glömma klockan när de hoppar i poolen eller då de duschar efter gymnastiken. Det tycker de är en bra nivå. Vi håller med. Barnklockan i silver från Torekovs tål vatten! Alla klockor för barn och ungdomar från Torekovs har 2 års Garanti.

Bra kvalite är viktigt – bekvämlighet

Visst har du varit med om att ge bort något som man märker inte är skönt att ha på sig, eller att bära? De supersnygga skorna som var alldeles för hårda, eller tröjan som var stickig.

Att köpa en klumpig klocka, eller en klocka som har en omställarknapp som skär in i handens ovansida, det är inte smart. Om du köper en Torekovs klocka silver för barn så vet du att klockan är skön att ha på sig. Klockorna är byggda så att omställarknappen sitter på klockhusets kl 2. Knappen kommer aldrig i närheten av barnets hud.

Dessutom har alla klockor för barn från Torekovs mjuka klockarmband. Oavsett om du väljer band i tyg (sk nato), äkta läder eller mesh så är klockorna jättesköna att ha på sig.

När lär sig barn klockan?

Alla barn ska lära sig klockan i grundskolan, åk 1-3. Man lägger mycket studietid på att lära barnen klockan. Men, hur många barn har en klocka på sig? Det är inte så lätt att lära sig klockan om man inte äger en klocka själv.

Köp en fin analog klocka från www.Torekovs.se och underlätta för ditt barn att lära sig klockan!

En bra barnklocka är en toppenpresent! Det är en klok gåva likväl som ett vackert smycke!

Klocka för barn i Guld från svenska Torekovs barnklockor

Klocka Guld från Torekovs

Klocka guld från Torekovs ger barn och ungdomar en riktigt go känsla av exklusivitet.

”Man ser rik ut i den”, sa en kille 12 år. Och det är nog så, Torekovs klockor för barn i Guld ser dyra ut, och känns speciella att bära. Kanske är de är något dyrare än andra klockor, men de är också en klassiskt vacker klocka för barn som ger ett särskilt intryck och som tål att användas. 

Torekovs barnklockor är exklusiva

Redan när klockorna levereras får man som köpare en känsla av att det är en speciell klocka. De kommer i en jättefin vit ask och ligger på en liten kudde i vitt läder. Så om man ska ge bort en klocka från Torekovs så behöver man inte bekymra sig över om klockan kommer att känna speciell att få. Barn och ungdomar älskar den!

Det är väl också det som är meningen, det ska vara speciellt att bära en Torekovsklocka. Speciellt såsom i positivt, att man gärna vill ha den på sig. Ger man en klocka till ett mindre barn så är det bra. De kommer lättare att intressera sig för klockan och därmed att lära sig förstå den. Ger man en klocka till ett något äldre barn så är det bra för att man som förälder kan säga att de kan lämna mobiltelefonen hemma. Det är bra att lära sig hålla tiden enbart på sitt armbandsur. Det är oerhört lätt att barn annars fastnar i telefonen bara för att de tagit upp den ur fickan. ”Jag ska bara kolla något snabbt….” Har ni äldre barn så känner ni igen det. Och vet att det sällan går snabbt…

Barnklockor med många alternativa klockarmband

Torekovs klocka guld finns i två storlekar. 28 mm för de mindre pojkarna och flickorna, 33 mm för de som är lite äldre ända upp till tonåringar.

Torekovs Pärlhamn i Guld är den enda av guldklockan som har ett klockarmband i mesh, som är ett metallband. Känslan i Pärlhamnsserien är riktigt premium, och de klockorna passar mycket bra även till äldre tjejer, mammor, mor- och farmor!

Det finns ett stort antal klockarmband att välja till sin klocka guld!

Först och främst alla band i mjukt tyg, sk nato. I Torekovs version har alla natoband riktiga spännen och hylsor som även de är i guld. Det är viktigt med riktiga spännen för att barnen ska tycka att klockorna är bekväma. Natobanden, som ger klockorna kollektionsnamnet Svarteskär finns i färger från vitaste vit till svartaste svart.

Klocka guld från Torekovs finns även med klockarmband i äkta läder. Man har då att välja på svart med guldspänne, ljust brunt med guldspänne och vitt med guldspänne. Den sistnämnda är just nu en av favoriterna till flickor, unga som äldre. Det är även det enskilda klockarmband som främst säljs till de som köpt en Torekovs Pärlhamn med mesh såsom extra klockarmband att byta till ibland.

Kika gärna här och se hur lätt det är att helt lätt att byta band på Torekovsklockor

En riktig barnklocka är en fin present

Att köpa en riktigt fin analog klocka från Torekovs är verkligen en fin present. Klockorna är av yttersta kvalitet. Glaset är av diamanthårt safirglas, boetten av bästa 316L-stål. Likväl har de valt att sätta 100% Titan på undersidan för att minimera risk att utveckla nickelallergi. Klockorna tål vatten upp till 5 atmosfärers tryck. De brukar beskriva det som att det inte är dykarklockor gjorda för sportdykare, men det kommer inte att ske någon olycka om barnen glömmer ta av sig klockan när de hoppar i poolen eller när de går in i duschen efter gymnastiken.

Torekovs barnklockor är superfina analoga klockor. Köper man ett armbandsur för barn så ger man dem inte bara ett smycke, man ger dem även en klok present de mår bra av att ha.

Alla Torekovs klockor för barn levereras Fraktfritt inom EU och har 2 års Garanti.

Cool klocka i svart och orange från svenska Torekovs barnklockor

En cool barnklocka!

En cool barnklocka från svenska Torekovs! Ibland vill man ha något annorlunda, något lite fräckare, något som sticker ut. Då är Torekovs armbandsur för barn i svart rätt alternativ!

Jag vet, det är lättare för barn att lära sig klockan om man väljer någon annan av Torekovs barnklockor. Men kanske barnet redan kan klockan, eller har blivit lite äldre. Då är det tufft med en svart klocka med sekund-, minut- och timvisare i grafitgrått!

Till de svarta klockorna från Torekovs kan man välja tygband (sk nato) med svarta spännen och svart hylsa. De finns klockarmband i helsvart, orange och vitt. Klockarmbandet i orange med sin helsvarta klocka blir onekligen väldigt fräck.

Väljer man en svart klocka och vitt klockarmband med sina svarta detaljer så får man fortfarande en mycket tuff klocka – men ändå stiligt. En riktigt bra alternativ!

Barnklocka med smarta alternativ

Letar du en cool barnklocka? Är du dessutom inne på en klocka med 33 mm boett, då kan man vara lite finurlig och köpa en Torekovs Pärlhamn i svart med svart mesh. Då har man en klocka som man aldrig kommer att växa ur eftersom mesh-bandet även passar vuxna. Likväl kan man köpa roliga extraband att byta till. Exempelvis det oranga eller det vita.

Man kan även välja att köpa ett klockarmband i äkta läder till sin svarta klocka. Det är då passande med svart klockarmband med guld eller silverspännen.

 Torekovs barnklockor ett premiummärke

Generellt är Torekovs barnklockor ett absolut premiummärke för barn. Det har lagts år av utveckling och planering innan klockorna kom på marknaden.

Alla klockor från Torekovs är gjutna i det bästa stål man kan köpa, sk 316L stål. Man kallar det kirurgiskt stål eftersom kirurgiska instrument är gjorda i samma stål. Men, om än att det är det bästa stål man kan använda så innehåller det ändå Nickel. Det gör allt stål. Ska man vara absolut säker på att sitt barn inte utvecklar nickelallergi ska man ha ett hypoallergiskt material på kontaktytan mot huden. Titan, keramik (och plast) är hypoallergent.

Torekovs barnklockor har valt att sätta 100% Titan på sin undersida.

Barnklockor ska vara sköna att bära

Nu har ni hittat en cool barnklocka, men oavsett ska de vara sköna att bära! När ni var unga, eller kanske även i vuxen ålder, visst har ni varit med om att omställarknappen, kronan, gjort ont på ovansidan av handen? Det har Torekovs löst genom att flytta kronan till position vid kl 2 i stället. Smart!

 Det ska vara glas av safirkristall

Det är inte roligt att köpa en fin klocka som snabbt blir repig på glaset. Det är i princip omöjligt att hålla en enklare klocka fin, då nästan alla klockor – även de något dyrare klockorna – har glas i mineralglas. Mineralglas är i princip plast. Alla vet hur enkelt det är att repa.

Det bästa glas man kan ha på en klocka är glas i safirkristall. De absolut finaste klockorna till vuxna, såsom Rolex, har glas i safirkristall. Torekovs barnklockor har även de glas av 100% safirkristall (Några klockmärken lägger en coating, ett enkelt ytskikt, av kristall på sitt mineralglas. Inte Torekovs, de har ett helt homogent glas i safirkristall.)

Barnklockor ska vara vattentät!

En klocka för barn ska vara vattentät. Många barnklockor (likväl som ganska många klockor för vuxna) tål inte att vara ute med när det regnar.

En klocka för barn från Torekovs tål 5 ATM. Det innebär inte att man ska ha den på sig om man sysslar med sportdykning, men den tål barns lek och bad – och är ändå smidig att ha på sig.

Barnklockor från Torekovs är premium. Deras svarta linje är mycket coola klockor!

Sötaste pojken som lär sig klockan med sin barnklocka från Torekovs

När lär sig barn klockan?

När lär sig barn klockan? Jo, under hela deras lågstadietid!

(Artikel från e-magasinet Vreden)

Nu har första terminen för barn i 1:a klass börjat lida mot sitt slut. Mycket av hösten har gått till att lära känna varandra i klassen, men så smått har de även börjat titta på alfabetet och siffror. Efter Jul är det dags att kika på klockan och lära sig hur man tyder den.

Men, det är inte lätt. Hur många barn har över huvud taget sett en klocka idag? Än mindre har de någon på armen!

Vi vuxna får tycka vad vi vill, våra barn ska lära sig klockan. Så, hjälp era barn och köp en analog klocka till ditt barn!

Sen är det ju så att enbart äga en klocka gör inte att de per automatik lär sig tyda den. Det är ett arbete vi föräldrar får stötta dem med. Gör klockan till något kul! Be dem säga till när det gått 5 minuter, försök lära dem att komma in en viss tid när de är ute och leker. (Inte så långa block, börja med 15 minuter). När de sedan kommer in så kanske det t o m blir lite fika!

 Så, när lär sig då barn klockan?

 Mellan ålder 6-9 år, men – det räcker inte att lita på att skolan ska lösa det.

Det faller sig väldigt naturligt att stötta barnen i att lära sig läsa och räkna. Men vi glömmer bort att barn jobbar nästan under 3 år av skolan med att lära sig klockan. Så, en analog klocka hjälper barn att klara skolan bättre! Men lägg som sagt även gemensam tid hemma på att lära barnen klockan.

Vad ska man köpa för barnklocka?

 Det ska vara kul att bära sin klocka. Det är absolut roligare att ha den på sig om man känner sig fin! Men det viktigaste är att den är skön att bära, och har tydliga siffror samt tim- minut- och sekundvisare.

Barn är barn, och det ska de få vara! Man kan inte förvänta sig att de ska ta av sig klockan om det regnar ute. Eller att man inte får ha klockan på sig när de åker rutschkana. Därför är det viktigt att klockan tål vatten. Ett armbandsur för barn ska tåla 5 ATM eller mer.

Om du inte vill att barnklockan ska vara helt sönderrepad på glaset bara efter några dagars lek, då ska glaset vara av safirkristallglas. Klockor som har det är dyrare, men då kommer också klockornas glas att vara lika repfria när barnen själva är vuxna som när de fick klockan.

Undvik stålundersida på barnklockor

Du vill väl inte att ditt barn ska utsättas för risk att utveckla Nickelallergi? Allt stål innehåller Nickel. För säkerhets skull väljer du därför en barnklocka med undersida av Titan eller keramik.

Vilken barnklocka ska man då köpa?

Det finns ett par märken som man känner igen, Gul och GANT. De har fina barnklockor. Men vår absoluta favorit är ett nytt Svenskt märke, Torekovs. De har tagit fram en exklusiv klassisk klockserie som lämpar sig lika bra på en fin middag som i skola och lekparken. 

Satsa på en kvalitetsklocka när du ska lära ditt barn klockan. Bästa tipset är www.torekovs.se

 

november 03, 2022 — Lina Ki
Roséklocka för ungdomar blir en unik vacker damklocka

Cool klocka till ungdom

Att köpa en klassiskt cool klocka till sitt något äldre barn och ungdom är en fin idé!

(Artikel publicerad i kgoutdoor)

Många gånger får man kämpa med vad man ska köpa när det är högtid såsom Julafton, födelsedag, skolavslutning eller konfirmation.

Det är inte sällan man handlar något man redan vid köptillfället är skeptisk mot att det blir bra. Framför allt om man vill satsa på något lite mer speciellt. Något som blir ett minne. Då tänker jag mig en armbandslänk, guldkedja eller liknande.

Istället föreslår vi att man tittar på en riktigt fin analog klocka från Svenska Torekovs watches.

Teamet bakom Torekovs barnklockor och armbandsur för undomar har tagit fram en exklusiv, klassiskt men ändå cool klocka till barn och ungdomar.

För ungdomar så gäller storleken 33mm, och då finns dem i guld, silver, rosé och svart.

Rosé klockan är en cool klocka till ungdom

Just klockan i rosé är en superhit! En del älskar guld, en del älskar silver – men jag måste säga att roséklockan från Torekovs är vansinnigt fin! Hela serien med klockarmband i mesh är något alldeles extra. Det är supermjukt att ha den på sig, och himla trevlig att se på.

Är man då lite finurlig så köper man ett klockarmband i vitt tyg med spännen och hylsa i rosé (sk natoband) som man kan byta till. Kanske även ett helsvart klockarmband som jag vet att min väninna har på sin roséklocka när hon är på stallet.

Kvalité

Alla klockor från Torekovs har ett något välvt glas. Det gör hela klockan speciell. Unik. Förmodligen har de sneglat på de klassiska äldre klockorna från Rolex och IWC som har precis den typen av glas. Oavsett så blir det vansinnigt klassiskt snyggt! Glasen är dessutom av safirkristall. Dvs att de är i princip omöjliga att få repor på.

Känner ni någon som har nickelallergi? Det är verkligen jättetråkigt att ha det. Forskning säger att det inte är något man föds med, utan något som man får om man råkar vara känslig och utsätts för nickel.

De bästa klockorna är gjutna i 316L stål, sk kirurgiskt stål. Det bästa stål man kan använda. Men, allt stål – även det bästa – innehåller Nickel. Vissa mer, andra mindre – men ändå.

Torekovs klockor är också gjutna i 316L stål, men de har valt att ha sina undersidor helt i 100% Titan. Detta för att Titan och keramiska material inte innehåller någon Nickel alls, dvs helt Hypoallergent. Allergifritt.

Torekovs Pärlhamn är premium

Sammanfattningsvis kan jag säga att Torekovs klassiska klockor till ungdomar är en riktigt exklusiv present. Just klockorna med mesh-band, Torekovs Pärlhamn, är absolut deras premiumlinje. Det bästa med de klockorna är att de även passar oss kvinnor lika bra som ungdomar. Klockarmbandet är lätt att ställa om.

Kika in på deras hemsida, www.torekovs.se och överraska din unga tonåring med en jättefin present från Torekovs. Du ska beställa 33mm klocka till de äldre barnen och ungdomar. Alla klockor från Torekovs levereras fraktfritt inom EU och de lämnar 2 års Garanti.

Finaste flickorna i Torekov med sina barnklockor från Torekovs

Barnklocka är bästa Julklappstipset!

En riktig barnklocka är verkligen det bästa Julklappstipset till ditt barn, barnbarn eller tonåring! 

(Artikel från Honeyqueens blog)

Tänk efter, hur många av fjolårets Julklappar till era barn har betytt något? Hur många av dem finns kvar, och kommer att finnas kvar till de själva vuxit upp?

Man har nästan glömt bort att ett av de finaste smycken man kan ha, och många gånger det enda en kille kan ha, är en riktigt fin klocka!

Ett riktigt fint armbandsur för barn och ungdomar kan vara precis det; ett fint minne av en härlig tid!

Svenska Torekovs armbandsur för barn

Vårt Julklappstips; Köp en barnklocka från Svenska Torekovs! De finns i olika varianter såsom metallband av finaste mesh, äkta läder eller i tyg, sk nato. Man kan välja olika färger på klockarmbanden och på två storlekar på klockorna. Till de yngsta väljer man den mindre klockan på 28 mm, och de större samt tonåringarna får en 33 mm stor klocka.

Klockorna kommer i fina presentboxar och levereras fraktfritt.

Barnklockor med kvalitet

Torekovs barnklockor och armbandsur för barn och ungdomar är en riktig klocka gjord för barn. De har i alla valsituationer och utföranden valt de bästa materialen. Som exempel har man på Torekovsklockorna diamanthårt glas av safirglas och baksida av 100 % Titan så inte barnen ska kunna utveckla Nickelallergi.

Det är inte den billigaste klockan på marknaden, men som ofta går ofta pris och kvalitet hand i hand, och för några hundralappar mer får man med en riktigt, riktigt fin Julklapp.

Alla armbandsur för barn från Torekovs har 2 års Garanti, och de känns verkligen genuint exklusiva när man provar dem.

Alla barn ska lära sig klockan

Tänk, alla barn i grundskolan ska lära sig klockan – men hur många barn har en klocka på armen? Nästan ingen. Hur ska de då kunna förväntas klara av att lära sig den på ett bra sätt? Man kan t o m titta sig runt i sitt hus och se efter, hur många har analoga klockor på väggarna idag?

Om du köper en barnklocka från Torekovs hjälper du ditt barn att lära sig klockan samtidigt som du ger dem ett smycke att känna sig fin i!

En riktigt fin klocka i guld, rosé, silver eller svart är verkligen ett smycke att ha på armen.

Julklappstips – ett presentkort är en omtyckt julklapp!

Känner du dig osäker på vilken Torekovsklocka som ditt barn skulle önska sig? Kanske du funderar på att köpa till ett extra klockarmband så de kan byta beroende på vilka kläder de vill ha? Då är det klokt att köpa ett presentkort! Du kan beställa presentkort till en barnklocka från Torekovs här.

Avslutningsvis vill vi passa på att önska er en Riktigt God Jul! Njut av ledig tid, försök spendera så mycket tid som möjligt utomhus och tillsammans med familjen! Ett fantastiskt bra alternativ till mycket julklappar är mycket tid med barnen! Det finaste du kan ge ditt barn är trots allt din tid!

Flickorna med sina favoritklockor. Analoga exklusiva barnklockor från Torekovs

Läs på om Smartwatch till barn!

Smartwatch till barn - visst är det bra! De kan ta bilder på sina kompisar och skicka vidare! De kan skicka och få meddelanden. Man kan ringa dem, och vissa kan de faktiskt surfa på... Sen får man GPS-information så att man på ett tryggt sätt kan låta dem gå hem från skolan och följa dem via sin mobiltelefon och ha fikat klart när de kommer hem! Det måste ju vara bra, eller...?

Kanske inte bara bra?

När den vuxna generationen tagit till sig mobiltelefonerna som en näst intill helig ägodel, så övergick införsäljningssatsningen på ungdomarna. Det räckte då inte längre att överta föräldrarnas avdankade mobiltelefoner - utan de skulle köpa nya mobiltelefoner med möjlighet att spela och skapa/upprätthålla sina sociala kontakter. Man skulle kunna säga att de multinationella jätteföretagen och de företag som skapat de sociala apparna har lyckats. Idag är det näst intill omöjligt som tonårsförälder att få kontroll på ungdomarna och deras mobilvanor. 

Nu är det barnens tur...

Så, nu har man hittat en helt ny målgrupp som man kan sälja in behovet av att vara uppkopplad till! Eller rättare sagt, föräldrar till en helt ny målgrupp.

Säljer på föräldrars oro

Har ni kanske funderat på en smartwatch till ert barn? "Vill inte du veta var ditt barn är?", "Känn dig trygg, följ ditt barn på mobilen när det går hem från skolan."

För det är ju främst så det är, man vänder sig till föräldrarna. Inte oblygt säljer man på oron och mardrömmen alla föräldrar har; att få sitt barn bortrövat eller bortsprunget. Men, kanske vi vuxna någonstans ska fundera på ett alternativ till att ha en smartwatch på sitt barn för att lösa detta?

Tips; en riktigt fin analog barnklocka istället för en smartwatch till ditt barn.

Lämna inte barn utan uppsyn!

När ni någon gång är på en aktivitet med barnen, på stranden, eller i lekparken - unna er då att titta på de vuxna runt dig. Jag blir förvånad om du inte återkommer och säger att hälften av alla vuxna sitter och tittar på sin mobiltelefon istället för på sitt barn! Hur har det kunnat bli så? Jo, mobiltelefoner och deras program är designade för att fascinera. Det är inte tänkt att man ska lyckas lägga ifrån sig dem. 

Det finns vuxna idag som köper en smartwatch till sitt barn så att de kan få mer "egentid". Kontrollen genom den mobila appen ger en falsk trygghet. Hjälp dem genom att säga ifrån när du ser det!

Spendera tid med ditt barn!

När du är ledig, spendera tid med ditt barn. Lek i lekparken, ta en myspromenad i skogen, läs böcker i soffan, baka chokladbollar. Låt dig inte luras in i möjligheten till att följa ditt barn på distans genom att köpa smartwatch till ditt barn. Behöver verkligen barn lära sig hur roligt det är att prata i telefon? Eller vad spännande det är att skicka och få bilder?

Behövs verkligen en smartwatch för barn?

Vi lever i en alltmer stressad värld. Inte sällan leder stress i ung ålder till ångest. Många experter kopplar stress och ångest till mobiltelefoner. Idag spenderar väldigt många väldigt mycket tid vid en skärm. Inte sällan på en mobiltelefon, men annars vid dator eller TV. Med en smartwatch blir det oavsiktligt ännu mer. Ju tidigare man introduceras till den fascinerande mobila världen desto mer sätter sig vanan att vara uppkopplad. 

"Enligt en undersökning gjord av amerikanska psykologiprofessorn Jean M Twenge har ungdomars välmående stadigt sjunkit sedan 2012. Den vändpunkten kom samma år som milstolpen att varannan amerikan hade en iPhone.", utdrag från planforskolan.se. 

Men, smartwatch är ju bra när barnen går hem från skolan?

Nej, inte om du jämför med att barnet går hem med en vuxen eller äldre syskon! Det måste alltid vara första valet. Sätt tryggheten i att veta var barnet är i förhållande till de otaliga olyckor som kan hända på vägen hem. Barnens hjärnor är inte utvecklade för att se faror som vuxna gör. Än mindre har man kunnat lära sig förstå de risker som finns runt dem på en trottoar eller cykelväg. Det behöver inte vara uppenbara faror som trafikövergångar, det räcker att barnet råkar gå ett steg åt fel håll när en ungdom med el-kickbike och hörlurar på huvudet ska köra förbi.  

"Jamen, oavsett vad så är det nyttigt att veta vad klockan är så de kan passa tiden".

Hm, då har jag ett annat förslag. Köp ett armbandsur till barn från Torekovs.

Det är rätt att inte satsa på många julklappar. Det är likväl trevligt att ge något som finns kvar när de växer upp. 

Men kom ihåg - det finaste du kan ge ett barn är alltid din tid!

 

 

Glada flickor med sina barnklockor från Torekovs! Bäst guide här.

Guide barn klockor

Här kommer en Guide barn klockor!

Det kan vara svårt att välja klocka till ett barn! Man vill ge en barnklocka som ser fin ut och som barnet tycker om. Men man vill också ge ett armbandsur gjort för barn som är tydligt, pedagogisk och som håller.

Barnklockor ska vara sköna att bära.

Barn växer snabbt och du vill naturligtvis att klockan ger glädje i flera år. Tänk på ditt barns ålder, handledens storlek och vad barnet gör på sin fritid. Klockan ska sitta bekvämt på handleden. Välj därför en klocka som inte har en tydlig krona som skär in på barnhandens ovansida. Får ett barn det minsta ont så kommer det aldrig vilja ha en klocka på sig igen.

I vår guide till barnklockor rekommenderar vi ett klockarmband av tyg, sk nato, gummi eller läder för barn mellan 4-12 år.

Satsa på en barnklocka av riktigt bra kvalité.

Inte alla barn utvecklar nickelallergi för att de utsätts för närkontakt med stål, men allt stål innehåller nickel. Välj därför en klocka med undersida av Titan eller keramik.

En barnklocka ska tåla barns lek. Välj inte en barnklocka med mineralglas. Det är inte roligt att se klockans glas repas sönder på bara några veckor. Välj en klocka med safirglas. Det blir något dyrare men den klockans glas kommer att vara lika repfritt när barnet vuxit upp som när den fick sin klocka.

Här har ni en länk till ett riktigt högkvalitativt armbandsur till ditt barn eller barnbarn!

Varför inte en smartklocka till barn?

Är syftet med att köpa en barnklocka att så tidigt som möjligt introducera barnet till mobiltelefon? Ja, då kan en smartklocka vara rätt val.

Men om du som förälder har hört och förstått hur mobilberoende barn börjat bli och alla de negativa påverkningar mobilanvändandet har på våra barn – då kanske du inte vill köpa en smartklocka till ditt barn?

Trenden att köpa en smartklocka till barn är stor. Företag slåss om möjligheten att sälja in funktioner som att barnet kan fotografera, skicka sms och ringa på sin klocka. Några märken säljer även klockor till barn som det går att surfa på. Det finns företag som seriöst lagt begränsningar på hur man kan utnyttja smartklockan till sitt barn - men... i en förlängning så har man ändå introducerat sitt barn till fascinationen av uppkoppling och mobiltelefoner. 

Läs psykolog Anders Hansens bok, ”Skärmhjärnan”. Han förklarar där hur stresspåverkade vi människor blir av mobilanvändandet. Att köpa en smartwatch till ditt barn blir att locka barnet till världen av mobiltelefoner. Det är spännande och roligt, men inte nyttigt.

Satsa på en riktig analog barnklocka av kvalitet

Försök hålla emot barnens önskan om mobiltelefon och smartklocka så länge det går. För deras välbefinnandes skull.

Hitta en barnklocka som barnet känner sig fin i.

Barn tycker det är roligt att känna sig fina. Hitta en klocka som ger barnet känslan av att bära ett smycke så får du ett barn som tycker om att lära sig klockan.

En del barn vill välja sina kläder själva och tycker det är spännande att klä upp sig fint. Då kan du välja en barn klocka med lätt utbytbara klockarmband. På så vis ändrar du snabbt utseende på klockan. Det ger både mer glädje till klockan och det är ett bra hållbarhetstänk.

När ska barn få sin första klocka?

Visst minns du när man satt i skolan och skulle lära sig klockan? Det var roligt att lära sig klockan! Det är likadant nu, och läroplanen skiljer sig inte mycket från när vi var små. Men, skillnaden är att allt färre barn har en egen klocka. Dessutom har vi vuxna alltmer sällan analoga klockor i våra hem. Hur ska då barnen kunna lär sig läsa tiden?

Vi rekommenderar att du ska köpa en analog klocka till ditt barn. Det är inte bara ett smycke. Det är något som hjälper barnet i skolan och i sin utveckling. En barnklocka är en riktigt fin present till ett barn som börjar förskolan eller första klass!

Köp en analog barnklocka i present.

Välj en analog klocka till ditt barn när de fyller år, till julklapp, skolstart – eller bara som en klok gåva för att du älskar dem. Introducera inte barnen till mobiltelefoner genom att lockas köpa en smartklocka till ditt barn.

Länk till barnklockor med kvalitet från Torekovs!

Det blir något dyrare i inköp, men de håller hela barnens uppväxt. Väljer du dessutom en klocka med utbytbara band så kan barnet få byta färg och material efterhand som barnet växer upp.

En riktigt fin analog klocka är en toppenpresent till barn och barnbarn!

Review: klockfeber.se

Mor och dotter med klockor från Torekovs barnklockor.

Torekovsklocka lämplig klocka till dam?

Ja, en Torekovsklocka är en lämplig klocka till dam!

Vi får ofta frågan "ni annonserar om att Torekovs är ett klockmärke för barn och ungdomar - men kan inte vi vuxna kvinnor köpa en Torekovsklocka?"

Självklart kan ni det!  

Upprinnelsen till Torekovs klockor var ju att det inte fanns riktigt fina klockor att köpa till barn. Men som det har visat sig så har framförallt Torekovs Pärlemor-serien blivit uppskattad av kvinnor, mammor, mormor och farmor.

Torekovs Pärlhamn är en supersnygg klocka till dam.

Annika, 42 år, uttrycker "en unik klocka som inte alla har". "Jag är supersnygg i min Torekovsklocka Pärlhamn Guld!" 

Torekovs Pärlhamn är en jättesnygg klocka till dam! Kika gärna in hos modeoraklet Jenny Boldsen, fru stilista på Råå. Hon är en av Sveriges ledande stylister, och hon väljer gärna Torekovs klockor!

Mammor har ofta köpt en Torekovs Pärlhamn i samband med att man köpt en Torekovsklocka till sitt mindre barn. Det är jättetrevligt. Det är även ett smart sett att intressera barnen för att lära sig klockan! 

Älde kvinnor har även de kommit att älska Torekovs klockor. De har inte sällan en fin klocka som de fick när de var unga. Men de uttycker att de har svårt att använda den. Klockor på den tiden var små i storleken. Siffrorna, i den mån att där fanns några, ytterst otydliga. Så därför har äldre kvinnor uppskattat och köpt Torekovs Pärlhamn! De får inte bara en snygg, exklusiv, klocka som är skön att bära, de kan dessutom se vad klockan är tack vare tydliga siffror och visare!

Torekovs Pärlhamn med sina meshband går enkelt att ställa om storleken på. De passar barns  smala handleder likväl som vuxna kvinnohandleder. Klockarmbanden i skinn och nato är skapade för barns handleder och fungerar bara för smala vuxna handleder.

  • Alla Torekovs klockor har 2 års Garanti. 
  • Fri frakt på alla klockor inom Sverige.

Tips: Torekovs Pärlhamn, en toppenfin damklocka av högsta kvalite. En jättefin present!

Pojke och flicka med sina högkvalitativa barnklockor från Torekovs

Är det viktigt med kvalitet på barnklockor?

Ja, det är viktigt med bra kvalitet på en barnklocka!

Vattentålighet

Vissa enklare klockor tål inte regn, än mindre att man råkar glömma klockan på armen när man duschar eller leker i en vattenspridaren. Så se till att en klocka till barn tål vatten. 

5 ATM är en tillräcklig nivå av vattentålighet. Då tål den bad men är inte en dykklocka. Högre ATM ger en tjockare klocka och är då direkt osmidigare för ett barn.

Nickelallergi

Om man är orolig för att utveckla nickelallergi så ska materialet på undersidan av barnklockor vara av Titan eller keramiskt material. De är 100 % nickelfria.

Stål, även av yttersta kvalitet, innehåller nickel.

Kvalitet på barnklockor

Det är tråkigt när glaset på klockor repas. De flesta enklare klockorna har mineralglas. Det är i princip plast och repas ytterst lätt. Ibland kan det vara värt att lägga ”en peng extra” och få bättre hållbarhet. Glas av safirkristall är hårt som diamant och princip omöjligt att repa. Ett glas av safirkristall tål att dras på insidan av rutschbanan i evighet. De exklusivaste klockorna till vuxna har safirkristallglas. Torekovs barnklockor har det också.  

Sköna att bära

Visst har ni varit med om att kronan, omställarknappen för visarna, har klämt er på ovansidan av handen? Det kan göra riktig ont. Vi vuxna kanske kan lära oss att stå ut, "för klockan är ju snygg och det blir ju så av omställarknapparna". Men barn vill inte ha ont. De behöver inte stå ut. De vill inte heller ha ont. Är inte klockan skön att bära så kommer inte heller barnet att vilja ha den på sig. 

Torekovs klockor har sin omställarknapp kl 2, dvs - den nyper inte på ovansidan av händerna. Det kallar vi bra kvalitet på barnklockor! 

För de på Torekovs barnklockor och armbandsur för barn är det jätteviktigt med kvalitet på barnklockor! De har bara satsat på de bästa materialen de kunnat få fram. 

Titta gärna på testen hos klockexperterna på Klockfeber.se!

juni 16, 2022 — Leif Göransson
Torekovs Dagshög Guld och svart äkta läder, en klocka gjord för barn.

Är mobiltelefoner nyttiga för barn?

Nej, mobiltelefoner är inte nyttiga för barn! Svaret är inte svårare än så. Forskning visar att mobiltelefoner trollbinder och stressar ungdomar. Experter visar på kopplingen mellan mobiltelefoner och den lavinartade ökningningen av ångest bland barn, ungdomar och vuxna.

"Skärmhjärnan", av Anders Hansen

Jag har precis läst två fantastiska böcker av Anders Hansen, Överläkare i psykiatri och känd expert på TV. Böckerna var succén "Skärmhjärnan" och versionen för den yngre publiken, "Skärmhjärnan Jr", (Ljudbok). Jag tycker det är helt fantastiskt hur någon så enkelt kan förklara hjärnan och varför vi människor fungerar och reagerar så som vi gör!

Han skriver: "När de smarta mobilerna hamnade i var och varannan ficka hade vi plötsligt tillgång till en fantastisk värld av möjligheter bara ett knapptryck bort. Men vad gör egentligen timme efter timme av skärmande med våra och - kanske viktigast av allt - våra barns och ungdomars hjärnor?", Anders Hansen, Skärmhjärnan JR, 2021. 

De sociala mediernas appar är skapta för att bygga ett behov, och Anders Hansen liknar suget av mobiltelefonerna vid drogberoende. Han förklarar hur mobiltelefoner skapar stress, ångest och koncentrationssvårigheter.

Varför ger vi barn en mobiltelefon?

Underlättar det för föräldrarna om barnet har en mobiltelefon? Ja, så kan det vara. Ärligt talat kan nog många av oss föräldrar tycka att det är "jättesmidigt att ge barnet lite surftid" - kanske för att bereda tid till att laga mat, städa eller vila - men ibland kan det nog vara för att få lite egen tid med mobiltelefonen... När man läser Anders Hansens böcker kan jag för första gången få förståelse för den extrema fascination som vi människor har för mobiltelefoner och surfplattor. Alla mönster av hur den ena appen leder in oss i den andra appen, och det okoncentrerade barnets beteende när man ska läsa läxor får sig sin förklaring.

Är det då bra att ge sitt barn en mobiltelefon så tidigt som när de är 7-8 år? (Eller, ännu yngre...) Ska vi föräldrar så lättvindigt ge dem något som bevisligen inte är nyttigt för dem? Nej, det borde vi inte göra!

Vi föräldrar är påhittiga och kan gömma våra beslut bakom smarta undanflykter. Jag hör ofta "det är så bra med mobil för då vet barnet vad klockan är". Men, om ursäkten till varför man ger sitt barn en mobiltelefon är "för att de ska veta vad klockan är", då har jag ett annat förslag:

-Köp en riktig analog klocka till ditt barn! Ett bra förslag är att handla på Torekovs barnklockor som skapat armbandsur för barn av yttersta kvalitet! 

Fall inte för frestelsen att tidigt ge ditt barn en mobiltelefon. "Alla andra har en mobil" håller inte som argument. Ta och läs Anders Hansens böcker och ta ansvar. Barnen har ingen chans att stå emot. Vi vuxna har ansvaret.